Tai Chi verbetert de houding

Laten we eerst bespreken wat 'overgevoeligheid' is.

Overgevoeligheid is niet de normale toestand van ons wezen. Deze symptomen, die wijzen op een normale toestand van ons wezen, hebben we normaal gesproken niet. Integendeel, we bevinden ons in een toestand die ver verwijderd is van enig aangenaam gevoel of gewaarwording. Laat ons het jargon voor u formuleren: 'geprikkeld door zeer stressvolle situaties en gebeurtenissen'.

Waarom is dit significant? Omdat het betekent dat je een overdreven gevoeligheid hebt voor gebeurtenissen die normaal bij anderen zouden gebeuren. Je reageert niet op de normale manier op dingen die je overkomen en die erop wijzen dat iemand de dingen als vanzelfsprekend beschouwt of zich geen zorgen maakt over wat anderen zeggen. Je interpreteert gebeurtenissen vaak op de slechtst mogelijke manier. Je voelt je vaak vreselijk gekwetst, verwaarloosd en angstig.

In een notendop betekent dit dat je overdreven en ongecontroleerd reageert. Dit is waarom je er niet in slaagt om weg te gaan als je deze dingen weet. Je blijft je afvragen wat het probleem is, waarom je er last van hebt en probeert alle manieren en middelen om het uit te roeien.

Maar vergeet nooit dat je hier niet alleen voor staat. Er zijn miljoenen anderen zoals jij, die in dezelfde omstandigheden leven als jij. We reageren op dezelfde manier op stressvolle situaties en we kunnen niet gewoon ontspannen en dingen als vanzelfsprekend beschouwen.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om je Tai Chi een boost te geven en je lichaam in balans te brengen, waardoor je immuunsysteem zijn werk kan doen en je helpt ziektes te bestrijden, in plaats van erdoor vernietigd te worden.

Tai Chi, in China bekend als 'arsh Chi' (vogelklauw) is een vechtstijl die een vloeiende combinatie van trappen, rekken, uitvallen, verplaatsingen en sneden omvat, naast andere bewegingen. Het wordt gebruikt als hulpmiddel voor zowel defensieve als offensieve doeleinden, evenals een hulpmiddel om de houding te verbeteren en andere lichaamsspieren te trainen.

Het verbetert de balans, geeft flexibiliteit, vergroot kracht, uithoudingsvermogen, versterkt slagaders en vermindert stresshormonen.

Waarom is het zo geweldig om ziektes te bestrijden?

Ten eerste omdat het misschien wel de meest intern ontwikkelde krijgskunstvorm is die er is. Tai Chi bevordert flexibiliteit, balans en coördinatie, wat cruciaal is voor zowel offensieve als defensieve vechttechnieken. Ten tweede heeft Tai Chi ook een aantal biologische voordelen.

Het verbetert de balans en flexibiliteit. percentage van het lichaamsgewicht dat wordt gebruikt voor ondersteuning en houdingen wordt verminderd. Het verbetert ook de longcapaciteit. Ten derde vermindert het stresshormonen. Deze hormonen komen vrij bij zowel mentale als fysieke vermoeidheid. verslechtering van de conditie van het lichaam en vermindering van de effectiviteit van het immuunsysteem.

Er zijn ook een aantal fysieke voordelen.

Tai Chi kan bijvoorbeeld helpen bij rugpijn. Het kan ook effectief zijn bij het verminderen van de kromming van de wervelkolom. Het is geweldig voor het versterken van de buikspieren en kan worden gebruikt als een zachte stoel. Het kan ook helpen met privé aangeleerde oefeningen die de flexibiliteit van het lichaam aanzienlijk kunnen verbeteren.

Kortom, tai chi verbetert het evenwicht, het uithoudingsvermogen, de longcapaciteit, verbetert de houding en vermindert stress. Het kan worden gebruikt als een zachte tonic om het lichaam te helpen herstellen na een kleine inspanning of stress. Het kan ook worden gebruikt als een zacht kussen dat stijfheid van het lichaam kan elimineren en de spanning van zwakke spieren kan verminderen.

Dus vorm en oefen regelmatig tai chi. naast al het andere dat u kunt doen om uw immuunsysteem te helpen verbeteren.

Comments are Disabled