Hoe een conflict te bemiddelen

Relatie mediation

Als bemiddeling nieuw voor u is, vraagt u zich misschien af wat het is, hoe het werkt en waarom het nuttig is. Bemiddeling is een communicatieproces waarbij individuen of groepen in een conflict samenkomen en de verkenning van de problemen en de oplossing van het conflict aanmoedigen.

Bemiddeling is een onderhandelingsproces waarbij een of meer bemiddelaars betrokken zijn die de communicatie tussen mensen met een geschil vergemakkelijken. De bemiddelaar kiest geen partij en moedigt beide partijen van het geschil aan gehoord te worden. De bemiddelaar vergemakkelijkt de communicatie, moedigt iedereen aan om de situatie vanuit het perspectief van een ander te bekijken en moedigt mensen aan om dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Bemiddeling is een informeel proces dat minder formeel is dan een vonnis en minder formeel dan een proces. Het is een proces waarin mensen in een conflict hun problemen onderzoeken en naar een voor beide partijen bevredigende oplossing toewerken. Bemiddeling is geen rechtbank, geen juridisch forum of een poging om een rechtszaak te vervangen. Het doel van bemiddeling is dat de partijen tot een overeenkomst komen die voor beide partijen bevredigend is.

 

Stappen voor bemiddeling

Stel een neutrale locatie vast. De bemiddelaar moet neutraal zijn. Indien er concurrerende beweringen zijn over wie het conflict moet bemiddelen, mag de bemiddelaar bij geen van die concurrerende beweringen betrokken zijn. Selecteer een bemiddelaar. Het doel van het selecteren van een bemiddelaar is ervoor te zorgen dat de bemiddelaar onpartijdig en neutraal is. De partijen moeten de mediator kiezen. Stel het bemiddelingsproces vast. Bij bemiddeling komen de partijen samen met de bemiddelaar in een gestructureerd proces van communicatie. Elke bijeenkomst wordt een conferentie genoemd. Stel een agenda voor de conferentie op. De partijen bij het geschil moeten de agenda voor de conferentie opstellen. De agenda moet gericht zijn op de geschilpunten en de mogelijke oplossingen. Houd u tijdens de conferentie aan de regels van de bemiddeling. De bemiddelaar moet onthouden dat bemiddeling een communicatieproces is en geen proces. De bemiddelaar moet alle partijen aanmoedigen zich aan de communicatieregels te houden. Moedig mensen aan compromissen te sluiten. De bemiddelaar moet mensen aanmoedigen om compromissen te sluiten en naar een compromisoplossing toe te werken. Beëindig de conferentie. Aan het einde van de conferentie observeert en luistert de bemiddelaar naar beide partijen, en nodigt dan de disputanten uit om het proces en mogelijke oplossingen te bespreken.

 

Tips voor bemiddeling

Communicatie is de sleutel. De belangrijkste vaardigheid bij bemiddeling is effectief met anderen te kunnen communiceren. Probeer neutraal te blijven. Probeer zo neutraal mogelijk te blijven. Kies geen partij in kwesties die gezien kunnen worden als politieke of culturele verschillen. Houd u aan de regels van de communicatie. Houd in gedachten dat de bemiddelaar geen rechter of advocaat is. Het belangrijkste principe van communicatie via bemiddeling is dat de bemiddelaar probeert de communicatie tussen de partijen over een kwestie te vergemakkelijken, niet de kwestie te beslissen. Maak geen dreigementen. Maak geen dreigementen zoals "als je niet akkoord gaat met dit ga ik dat doen." Het is heel belangrijk om geen dreigementen te uiten in mediation. Bedreigingen zijn een laatste redmiddel. Word niet boos. Het is goed om boos te worden. Het is niet oké om boos te worden in mediation. Houd in gedachten dat ieders tijd belangrijk is. Ook al is ieders tijd belangrijk, houd in gedachten dat u niet wilt dat de conferentie te lang duurt.

 

Conclusie

Zoals u ziet, is mediation een proces van communicatie tussen mensen. Het is een alternatief voor een rechtszaak wanneer partijen in een conflict er alleen niet uit komen.

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een conflict kunt bemiddelen, kun je deze vaardigheid gebruiken wanneer je te maken hebt met conflicten tussen mensen.

Mediation is een proces van communicatie tussen mensen. Het is een alternatief voor een rechtszaak wanneer partijen in een conflict zelf niet tot een overeenkomst kunnen komen. Het is een uitstekende vaardigheid om te hebben in elke situatie waarin er een conflict is tussen mensen.

Mediation is een proces van communicatie tussen mensen. Het is een alternatief voor een rechtszaak wanneer partijen in een conflict zelf niet tot een overeenkomst kunnen komen. Het is een uitstekende vaardigheid om te hebben in elke situatie waar er een conflict is tussen mensen.

Comments are Disabled